algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Els ports de les Balears rebran un 10% menys de creuers que l'any passat

Enguany s'invertiran 450 milions per ampliar la passarel·la d'accés dels molls de Ponent

62682

Palma acapararà el 67'7% dels creuers que arribaran enguany a les Illes.

L'afluència de creuers als ports de l'arxipèlag balear baixarà un 9'4 per cent en comparació amb l'any passat. Enguany atracaran als molls illencs 676 vaixells de luxe per a passatgers, és a dir, 70 menys que al 1999, segons les previsions facilitades per l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) a Diari de Balears. Tot i això, l'APB iniciarà enguany l'«ampliació i millora» de la passarel·la fixa als molls de Peraires i de Ponent. Les obres implicaran una inversió de 450 milions de pessetes i finalitzaran l'any 2002.

El port de Palma acapararà el 67'7 per cent (458) del total de les arribades de vaixells de luxe per a passatgers a les Balears; el de Maó aglutinarà el 18'2 per cent (123); el de Eivissa, el 13 per cent (88); i el de Formentera, l'1 per cent (7). En la reducció de les escales confirmades pels creuers ha influït el fet que els problemes polítics i les catàstrofes naturals a la Mediterrània Oriental han minvat. Això no ha impedit que el port de Palma rebi per primera vegada la visita de dotze vaixells de luxe per a passatgers que mai no havien amarrat als seus molls. Així mateix, aquest estiu, als molls palmesans coincidiran en tretze ocasions sis creuers i està previst que el pròxim 25 de maig arribin set vaixells de luxe per a passatgers a la badia de Palma.

En aquesta línia, de les 458 escales que es produiran al llarg d'enguany al port de Palma, unes 183, és a dir, el quaranta per cent del total, utilitzarn aquestes instal·lacions com a port d'inici o final de trajecte. El president de l'APB, el socialista Francesc Triay, destacà que «consolidar els molls de Palma com a port base de creuers és l'objectiu de l'Autoritat Portuària de les Balears, ja que el tipus de turista que utilitza els vaixells de luxe per a passatgers per gaudir de les seves vacances té un alt nivell d'ingressos i acostuma a estar més temps a l'Illa, la qual cosa aporta més beneficis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris