algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El director general d'ISBA rep l'ordre que el fa fora de la societat

Continua així el procés de renovació obert pel president, Lluís Moyà

El director general d'ISBA, Joan Calafat, ha estat acomiadat del seu lloc de feina, segons ha pogut saber aquest diari de fonts ben informades. Calafat, que es troba en període de vacances, ja ha rebut la notificació que acaba amb la seva carrera com a alt executiu de la societat de garantia recíproca. Continua, així, el procés de renovació a l'empresa que s'inicià amb la «dimissió» per jubilació de l'expresident Joan Coll, substituït per Lluís Moyà.

Joan Calafat era un home clau en l'ISBA anterior al Govern de Progrés, i patí escàndols com el de «l'escurabutxaques» i l'«squahsball», negocis que suposadament havien de facilitar el lucre per a alguns socis de la societat. El grau d'implicació de Calafat en ISBA ho demostra el fet, per exemple, de la seva presidència a l'Oficina de Control i Gestió Administrativa S.A., curiosament domiciliada al carrer d'Aragó número 29, la mateixa adreça d'ISBA. Aquesta empresa va ser constituïda el 1993, i els seus fins i activitats encara no són ben coneguts pels nous administradors d'ISBA.

Tanmateix, les fonts informants asseguren que Joan Calafat mantenia relacions tenses amb treballadors d'ISBA, cosa que n'ha pogut desencadenar "si més no accelerar" l'acomiadament. Com ja va informar Diari de Balears, la situació que es viu a ISBA és prou delicada. Per una banda, es tem que algú hagi pogut aprofitar-se de la societat a fi de cometre irregularitats, o que l'entitat hagi estat emprada per a objectius que no eren precisament els seus. De l'altra, els tipus d'interès que prevalen avui en el mercat bancari dificulten la tasca de la societat empresarial participada pel Govern balear, perquè els seus són més alts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris