cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Els ramaders no portaran les vaques a la Fira com a protesta

El col·lectiu demana solucions davant la crisi del sector

L'essència de la Fira Ramadera de maig que es du a terme a Campos sembla que de cada cop es desvirtua més en la mesura en què enguany, per primera vegada, els ramaders campaners no assistiran a l'esdeveniment com a protesta davant la greu crisi que pateix el sector lleter de la localitat i que es fa extensible a tot Mallorca.

En aquest sentit, el president de l'Associació del Cabrit, el campaner Nicolau Vicenç, ha explicat que «tots els indicis apunten que el col·lectiu de ramaders no acudirem al lliurament dels premis que cada any atorga la Conselleria d'Agricultura en col·laboració amb l'Ajuntament de Campos. Els ramaders volem protestar per la baixada dels preus de la llet, pel retard en el pagament de les subvencions i, ara, perquè el viatge cap a l'escorxador de Palma ha pujat 2.000 pessetes més. Aquesta situació és insostenible», manifestà Vicenç.

Així mateix, Nicolau Vicenç argumentà que «a dos dies de la Fira Ramadera, el col·lectiu de ramaders del sector boví encara no m'ha comanat els encàrrecs de palla i alfaus que solen emprar per instal·lar el bestiar el dia de la Fira. Altres anys per aquestes dates els pagesos ja havien lliurat els seus encàrrecs per tal d'organitzar la mostra».

El malestar que viu el sector ramader campaner està prou constatat, ja que «en el decurs dels dies previs a la Setmana Santa algunes grans superfícies varen haver de comprar el xot de la Península perquè l'escorxador de Palma no disposava de mà d'obra suficient per sacrificar animals amb denominació d'origen malloquí. El més greu és que les conseqüències sempre les pagam nosaltres», reivindicà Vicenç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris