algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Francisca Ramon: «És un insult per al poble no deixar-me presidir la processó pel fet de ser dona»

La batlessa Francisca Ramon no va ser convidada al Davallament perquè «els estatuts ho prohibeixen»

79298

El silenci que caracteritza la processó del Divendres Sant, despús-ahir va ser sepulcral.

«És un insult pel poble de Pollença no deixar la batlessa presidir la processó del Davallament pel simple fet de ser dona». La socialista Francisca Ramon feia aquestes declaracions ahir al matí després d'analitzar detingudament la polèmica que es desencadenà el Divendres Sant, però que ja cuejava d'enrere.

Els fets es precipitaren a l'esplanada del Calvari mentre desenclavaven la figura del Sant Crist, uns minuts abans que la processó començàs a davallar l'escalonada. A dalt, la batlessa estava asseguda devora el president de la Comissió de Confraries, Sebastià Comas "persona propera al PP i pare del portaveu del PP Joan Comes" i també devora Felip Cerdà "qui havia de presidir el Davallament perquè és descendent de la família de Can Pontico, antiga propietària de tot el Calvari". Idò va ser aquí quan en un moment donat de la conversa a la batlessa li insinuaren, en no poca ironia, si tenia intenció de baixar la processó amb les endolades. Com és de suposar ella ho refusà. Després passaren a comentar-li que els estatuts no permeten que una dona presideixi el Davallament. Ahir, emperò, hi havia serioses dubtes sobre l'existència d'aquests suposats estatuts. «Pels comentaris que me varen fer vaig considerar que no em volien a la processó i vaig optar per no anar-hi», comentà al respecte Francisca Ramon. També constatà la «necessitat de canviar els estatuts, si és que existeixen». Una proposta que ahir mateix ja s'encarregà de fer arribar al representant de la família de Can Pontico, Felip Cerdà.

A part de ser dona la batlessa és socialista i això sembla que també ha pogut influir a l'hora de deixar-la defora. La Policia Local recordà a Ramon que un any hi deixaren anar la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, amb les capes. «Per això encara vaig trobar més trist el tracte que em varen oferiren». El Divendres Sant, emperò, els altres partits polítics que governen amb el PSOE i que tenen com a caps de llista dos homes, Kunibert Baucà (PSM) i Guillem Matheu (UM) tampoc no varen ser convidats al Davallament. La convidada tampoc no arribà al president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, un fet que solia ser usual en les anteriors edicions. La directiva de la Comissió de Confraries és propera al PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris