algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El lema «Junts per la llengua» reunirà ciutadans de tota casta el 20 de maig

L'OCB manifesta «gran satisfacció» pels acords entre Catalunya i Balears

«Junts per la llengua» ha estat el lema escollit finalment per identificar i promoure la sisena Diada per la llengua i l'autogovern que se celebrarà el dissabte dia 20 de maig a ses Voltes de Palma, a Dalt Murada i al parc de la Mar.

En aquesta ocasió, la celebració pretén mostrar un caire més lúdic "avançat per aquest mateix diari" que el que va tenir en edicions anteriors, marcadament reivindicatiu d'una política lingüística «de bon de veres», com fou el crit llançat per uns vint mil manifestants a les portes del Consolat de la Mar, en mans de Jaume Matas, l'any passat.

La insatisfacció per la manca d'una política lingüística decidida per part de l'aleshores Conselleria d'Educació, Cultura i Esports es traduí llavors en acusacions d'incompliment de la legislació "la Llei de normalització i el decret de mínims per a l'ensenyament en llengua catalana" i comandes per efectuar estudis de camp que mostrassin l'estat real de l'ús lingüístic de l'idioma català. Se sospitava "i encara és així" que la llengua de les Illes pot ser seriosament amenaçada per la immigració creixent, coadjuvada per la manca de polítiques protectores de la cultura pròpia.

L'entitat organitzadora d'aquests esdeveniments anuals, l'Obra Cultural Balear (OCB), ha mostrat significativament la seva «gran satisfacció» pels diferents acords signats entre les noves conselleries catalana i balear de Cultura al llarg de les darreres setmanes: els convenis de col·laboració en matèria de promoció cultural i de política lingüística han estat saludats com una notícia «excel·lent» que, això no obstant, és just «lògica, perquè allò il·lògic han estat 17 anys d'autonomia sense coordinació entre ambdós territoris», segons explicà el dirigent de l'OCB, Antoni Mir. El president de l'entitat cívica recordà que «hem de menester la coordinació de tots els esforços sense renunciar a l'autonomia d'aquests territoris, cercant una sinèrgia absolutament necessària i irrenunciable». Antoni Mir va mostrar el seu suport total a la creació de l'Institut Ramon Llull amb què les comunitats autònomes volen fomentar la projecció exterior del català, a l'Estat espanyol i a l'estranger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris