cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

L'Ajuntament, alliberat d'indemnitzar un accidentat per la cera de les processons

Una altra sentència li lleva responsabilitat per un arbre que caigué damunt un cotxe

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha desestimat dos recursos interposats per dos ciutadans de Palma contra l'Ajuntament que reclamaven danys i perjudicis pel que ells entenien un mal funcionament dels serveis públics municipals. En el primer dels casos, afectà un motorista que relliscà amb el seu vehicle a causa de la cera de les processons de la Setmana Santa. L'home patí l'accident al carrer que condueix a l'Hospital General i com a conseqüència del sinistre patí lesions el conductor i danys materials la seva motocicleta per un valor de 363.834 pessetes. L'afectat presentà una reclamació davant la Batlia, però fou desestimada per l'Ajuntament, que considerà que l'accident no estava relacionat amb el funcionament dels serveis públics.

El Tribunal centra el cas en el nexe causal dels fets. El motocilista defensà que sí que existia aquesta mancança dels serveis municipals, per la gran quantitat de cera que estava a tots els carrers del centre de Palma després de les processons i, especialment, al voltant de l'Hospital General.

Per la seva part, Cort rebutjà que hi hagués una omissió de les seves obligacions i estimà que l'accident fou degut a la pròpia culpa del conductor, que no circulava amb la prudència necessària exigida, i més quan tota la zona estava plena de senyals de circulació que advertien del perill de relliscaments.

Segons el TSJB, la forma de produir-se les lesions al recurrent i els danys a la seva motocicleta determina que l'accident de circulació no va tenir la causa directa en l'estat de la calçada, encara reconeixent l'existència de la cera, sinó en la mateixa conducta del conductor, «que no circulava amb l'atenció requerida que imposava el senyal de circulació advertint dels possibles perills».

Concretament, l'afectat declarà que venia de la Via Alemanya, girà per la Rambla fins que agafà la costa de la Sang per la qual circulà i, en conseqüència, «va haver de veure el senyal de perill situat per l'Ajuntament. En no respectar-lo, procedeix concloure que tal accident es degué a la conducta negligent de l'afectat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris