algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

El Govern pot acudir al Tribunal d'Estrasburg per defensar el fet balear

El conseller Mesquida creu que les Balears han de rebre més ajudes de la Unió Europea

El Govern balear està disposat a acudir al Tribunal Internacional d'Estrasburg si finalment la Unió Europea no admet que les Balears, atès el seu alt nivell de vida, no necessiten suports per superar els desavantatges de la insularitat.

Aquesta decisió quedarà supeditada a les negociacions que actualment fa el Govern de Francesc Antich amb les autoritats de Brussel·les, segons afirmà ahir el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, que fa uns dies participà en la reunió de l'Imedoc (illes de la Mediterrània Occidental) a Còrsega.

Quant a això, hi ha dubtes sobre si seran possibles ajudes importants per part de la Unió Europea a les Balears. El fet insular és reconegut en el Tractat d'Amsterdam, però el posterior desenvolupament d'aquest principi ha creat dubtes, fins i tot en les traduccions oficials que fa la Unió Europea, ja que en algunes apareix la necessitat de donar suport a «les regions menys afavorides i a les Illes», mentre que en altres traduccions, especialment la francesa, assenyala la necessitat d'ajudar «les regions i illes menys afavorides». En aquest segon cas, el Govern balear considera que es podria convertir en una escletxa que podria impedir l'accés de les Balears a subvencions importants per desavantatges propis de la insularitat.

En aquest sentit, Joan Mesquida considera que «de cap manera no consentirem que ens deixin fora. Els desavantatges que pateixen les Balears són més que evidents. Per tant, estam disposats a anar al Tribunal d'Estrasburg en defensa dels nostres drets», indicà el conseller, que no dubtà a qualificar «d'autèntica batalla» les reivindicacions que està duent a terme el seu Govern.

Ara, l'objectiu del Govern balear se centra a potenciar al màxim l'Imedoc com a nucli d'illes disposades a defensar els seus drets de manera conjunta. Un dels assoliments més importants de la reunió de Còrsega ha estat la inclusió de Sicília dins aquest lobby de força. Per Mesquida, «l'entrada dels sicilians ha estat importantíssima, ja que la tasca comuna ja estarà conformada per 5'5 milions de persones». Així mateix, el conseller d'Hisenda ironitzà sobre el fet que «quan el PP estava en el Govern balear tenien moltes reticències respecte de l'entrada de Sicília. Es pensaven que això podria tenir repercussions negatives en el Parlament balear, ja que veien l'oposició socialista fent bromes i ironies respecte dels sicilians, comparant la seva situació amb Gabriel Cañellas. Però no és així. La veritat és que estam molt satisfets de l'entrada d'aquesta illa i del seu potencial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris