muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

La destitució de Joan Buades reforça el perfil polític de la presidenta Pilar Costa

La cap del govern pitiús recorda que Els Verds eren la segona força del Pacte

Algunes veus qualificades del pacte progressista que governa al Consell Insular d'Eivissa i Formentera (CIEF) asseguren que la presidenta Pilar Costa ha sortit políticament reforçada amb la destitució del conseller de Medi Ambient, Joan Buades. I ella, assegura amb una educació exquisida, que Els Verds (EV) són una força «necessària» en un projecte de progrés unitari sorgit d'unes eleccions en què els ecologistes foren la segona força en nombre de vots i mostra la seva preocupació pel «desprestigi» que la crisi pitiüsa pot suposar a l'ecologisme polític de les Illes Balears.

En certa manera, aquestes veus consultades entenen que l'ambivàlencia que volen mantenir Els Verds amb la seva ziga-zaga política, des de l'acció de govern a la crítica amb gran desinhibició, es concentra a la perfecció en la figura de Buades, avui únic integrant del grup mixt en el CIEF. No debades, la militant verda eivissenca, Heisel Morgan ha aclarit aquesta actitud amb una frase que no deixa lloc a l'equívoc: «Joan Buades és Els verds i Els Verds són Juan Buades».

I d'aquí parteix el fet que una crisi per a la qual es reclamen valoracions estrictament polítiques tingui també un gran component personal. «Ell ha anat punyint i punyint des de l'equip de govern fins al punt de carregar les seves crítiques dalt de Pilar Costa fins que la situació es va aguditzar tant que va esdevenir insostenible», assegura un portaveu d'una de les forces del pacte pitiús.

«La incomunicació entre l'un i l'altra es va arribar a convertir en un impossible», afirma una altra veu progressita, un aspecte que va fer que la solució presa per l'equip de govern no resultàs tan difícil com s'hauria de suposar. Fins i tot, la tímida pressió que va intentar exercir Esquerra Unida de les Illes Balears, coalició que coordina Eberhard Grosske, des de Mallorca en els seus coreligionaris eivissencs per evitar el suport a la decissió de Costa de desfer-se de Buades, no va obtenir cap fruit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris