muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Detinguts els sis membres d'una xarxa de prostitució que operava a Mallorca

Són cinc alemanys i una letona que introduïen a l'Illa dones dels països de l'Est

La Unitat de Drogues i Crim Organitzat (Udyco) del Cos Nacional de Policia ha detingut a l'Arenal cinc alemanys i una dona letona com a presumptes integrants d'una organització que es dedicava a introduir a Mallorca dones procedents dels països de l'Est que es dedicaven a exercir la prostitució. Els detinguts, que han passat a disposició judicial, han estat identificats com S.B., de 49 anys, que se sospita que era el cap de l'organització; S.L., de 21; M.L., de 28; H.J.J., de 45; D.S., de 25; tots ells de nacionalitat alemanya, i la dona I.G., de 45, nascuda a Letònia.

Segons sembla, el suposat cap del clan era propietari d'una empresa situada al carrer Mar Menor de la Platja de Palma, l'activitat de la qual era la contractació de ballarines d'striptease, per un total de 10.000 pessetes el vespre. Els investigadors pogueren assabentar-se que des de l'esmentada empresa la xarxa organitzava la seva activitat, que no era la de ballar striptease. En el moment de la detenció els funcionaris d'Udyco esbrinaren que els detinguts prostituïen 13 dones, de les quals set provenien de Letònia, dues d'Estònia, una de Lituània, dues de Polònia i una altra d'Ucraïna. Totes elles treballaven en tres clubs de ballarines de la zona de l'Arenal.

Un portaveu del 091 informà que les víctimes, d'edats compreses entre els 20 i els 22 anys, es trobaven en situació legal a Espanya, ja que cap d'elles no havia superat els tres mesos d'estada permesos. També es pensa que les joves eren conscients que arribaven a Mallorca per exercir la prostitució. Tot i això a l'interrogatori policíac, almanco dues de les joves assenyalaren que se sentien coaccionades pels detinguts, que es quedaven amb tots els doblers.

D'acord amb la investigació del 091, S.B. ho organitzava tot i portava la comptabilitat del seu negoci. Pagava poc més d'un milió de pessetes al mes per llogar un hostal on s'allotjaven les joves i els altres detinguts. Ell, per la seva banda, residia en el local del carrer Mar Menor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris