algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Son Sant Joan és l'aeroport europeu d'elit que menys demores acumula

Els 5.764 vols que sortiren de Palma el març registraren retards de 4'28 minuts

95112

El Centre de Control vol minvar els retards a l'estiu.

Son Sant Joan és l'areopot europeu d'elit que controla més de 2.500 vols mensuals que menys retards acumula per moviment. En concret, durant el mes de març passat, l'aeròdrom de Palma donà sortida a 5.764 avions, els quals només acumularen una demora mitjana de 4'28 minuts, segons les dades facilitades per la Direcció de Control d'Afluència "Air Traffic Flow Management" d'Eurocontrol a Diari de Balears. L'aeroport de Venècia-Tessera fou el que més torbaments sumà el mes passat. Els 2.748 vols que s'enlairaren de Venècia al llarg de març sortiren amb 15'37 minuts de retard, és a dir, 11'09 minuts més en comparació amb l'aeroport de Palma, que atengué 3.016 moviments més que el seu homòleg venecià. Pel que fa als aeròdroms espanyols, Tenerife Sud-Reina Sofia (2.742 vols i 7'27 minuts de demora), Madrid-Barajas (14.848 vols i 5'25 minuts de demora) i Màlaga (3.239 vols i 5 minuts de demora) registraren 2'36 minuts més de torbament que Son Sant Joan durant el març passat.

Quant als retards que acumularen els vols d'arribada a Son Sant Joan, foren inferiors als 3'6 minuts, valor mínim marcat per l'aeroport de Lió-Sartolas. És per això que l'ATFM no ha inclòs les instal·lacions aeroportuàries palmesanes dins dels vint aeròdroms més penalitzats per aquest tipus de demora.

L'aeroport de Palma ha aconseguit aquests excel·lents resultats tenint en compte que el trànsit aeri a la Unió Europea ha augmentat un sis per cent respecte del març de l'any passat. La Direcció Regional de Navegació Aèria de les Balears (DRNAB) vol rebaixar aquest estiu la demora per moviment 38 segons. D'aquesta manera, farà seu l'objectiu marcat des d'Eurocontrol: 3'5 minuts de demora, com a màxim, per vol, tot i que el nombre d'arribades a Son Sant Joan s'incrementarà un 7'2 per cent en relació a l'estiu passat (357 aeronaus més).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris