cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'OCB nega que les lleis impedeixin l'ingrés al Consorci per la llengua

Altres institucions públiques accepten «entitats amb interessos confluents»

L'Obra Cultural Balear fa part de consorcis com Ibatur o l'Escola d'Hostaleria. Per què no és acceptada al Consorci per al foment de l'ús del català (Cofuc) a les Illes? Aquesta pregunta enfronta actualment els dirigents de la Conselleria d'Educació i Cultura amb l'entitat que dirigeix Antoni Mir. Segons aquest portaveu, l'OCB no acceptarà deixar de fer part al Cofuc, una integració que la junta directiva d'aquesta entitat considera «reparació d'una justícia històrica» en considerar la tasca d'investigació i divulgació efectuada per aquesta entitat des de l'any 1962.

En la primera tensió detectada entre l'OCB i el nou equip de Govern, l'òrgan cultural vindica la seva activitat «tant en matèria de foment de la llengua catalana com de la projecció exterior de la cultura» per fer part del que el conseller de Cultura, Damià Pons, ha definit com a «òrgan estrictament instrumental de les institucions públiques». Pons ha ofert l'Obra la seva participació en un òrgan consultiu com és el futur Consell Social de la Llengua Catalana. L'OCB, emperò, no accepta ser equiparada a la resta d'associacions "més de trenta" que conformaran aquest servei consultiu.

El fet que la recent modificació dels estatuts del Cofuc ha obert les portes de l'organisme difusor de la llengua als consells insulars però no a la iniciativa privada és el motiu principal d'enfrontament, l'OCB no admet les explicacions del Pacte de Progrés, que indiquen que aquesta entitat és una plataforma plural, de caire estrictament assessor.

El president de l'OCB, Antoni Mir, aporta la modificació recent dels estatuts de l'Escola d'Hostaleria per tal de mostrar com no només les entitats públiques poden fer part d'un consorci públic, i novament recorda com qualsevol entitat privada que tengui interessos confluents amb les institucions públiques pot entrar a un consorci d'aquesta casta.

«Com a president de l'OCB som partícep d'Ibatur i del consell de l'Escola d'Hostaleria per a la promoció turística. Com pot ser que l'OCB no estigui amb més raó al Cofuc, de promoció lingüística?», pregunta Antoni Mir, màxim responsable de l'OCB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris