cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

La demanda urbanística ha augmentat un 50% arran de la segona residència d'alemanys

Durant l'any 1998 varen entrar 190 projectes d'obra major dins l'Ajuntament i el 1999, un total de 270

La demanda de llicències d'obra major s'ha disparat en el departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Capdepera. Durant 1998 es varen sol·licitar un total de 190 llicències d'aquestes característiques i en desembre de 1999 varen entrar 270 projectes.

Aquest considerable augment és a causa que, de cada vegada són més els alemanys que decideixen construir la seva segona residència a Capdepera. Així i tot, moltes de les obres que es duen a terme responen a restauracions i reforma d'antigues cases però que pel seu mal estat necessiten canviar part de la seva estructura.

Una altra dada que cal destacar és que la bonança econòmica que actualment es gaudeix ha propiciat també que alguns dels residents gabellins, així com immigrants espanyols s'hagin decidit per construir o reformar el seu habitatge.

La delegada d'Urbanisme a l'Ajuntament de Capdepera, Joana Aina Flaquer (UCAP), ha manifestat a Diari de Balears que «ens hem vist obligats a modernitzar el sistema informàtic amb la finalitat de poder tenir al dia totes les sol·licituds de llicències per poder construir. El nostre municipi és bastant ampli i el nombre d'habitants ha augmentat molt. Aquesta circumstància ens ha duit a introduir noves tecnologies per tenir un major control sobre les obres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris