algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Les excavacions de Bellpuig treuen a la llum el pas de distintes civilitzacions

Els arqueòlegs han trobat objectes procedents de l'època talaiòtica fins a l'actualitat

Les excavacions arqueològiques que s'han duit a terme als voltants del monestir de Bellpuig han tret a la llum objectes que pertanyen a civilitzacions ben diverses: des de l'etapa talaiòtica a l'ocupació romana, l'islàmica, l'època medieval i fins a monedes del segle XIX. Així ho va comentar el tècnic de Patrimoni del Consell de Mallorca Gabriel Pons, quan dijous al matí es va presentar el projecte de restauració del monestir de Bellpuig.

L'acte va ser presentat per la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell; els tècnics de l'àrea de Patrimoni i de Promoció Econòmica i Ocupació del CIM; el batle d'Artà, Montserrat Santandreu i el tinent de batle, Josep Silva.

Des de la donació del conjunt monacal per part de la família Truyols Rovira al Consell de Mallorca, les àrees de Cultura i Joventut així com la de Promoció Econòmica i Ocupació del CIM han realitzat una sèrie d'actuacions per conservar i restaurar l'edifici. Aquests han consistit a fer excavacions arqueològiques, per esbrinar l'evolució arquitectònica i els usos dels diferents àmbits del monestir.

També s'ha realitzat una neteja de l'interior de les edificacions i l'eixarmada dels voltants, tancament de l'àrea mitjançant estaques d'ullastre, reixat i filferro i la supervisió de diferents elements constructius de l'edifici principal. Tot aquest muntant ha suposat una despesa de 5.527.423 pessetes.

Per a aquest any està previst desenvolupar la primera fase de restauració del monestir de Bellpuig, que se centrarà en l'església, que en el segle XIX va ser convertida en una casa pagesa. Aquesta fase tindrà un cost de 10.331.202 pessetes. El batle d'Artà va expressar que Bellpuig podrà ser un reclam turístic i cultural.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris