cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Comerciants i Consistori fan polèmica entorn de l'èxit de la protesta de dijous

Magaluf i Portals foren les zones on més comerços tancaren les portes contra Nájera

Els representants dels comerciants de la Federació de Comerços i Serveis Turístics, Fetur, presidida per Luis Marín, i l'equip de Govern de l'Ajuntament de Calvià encetaren ahir la polèmica entorn de l'èxit de la jornada de portes tancades celebrada dijous passat.

La protesta tenia com a propòsit aconseguir que l'Ajuntament tornàs enrere l'ordenança sobre els comerços que, segons Fetur, impedirà que els negocis de menys de 40 metres quadrats puguin continuar funcionant com a tals després d'un canvi de llicència o d'activitat i obligarà els que tenguin més de 40 metres quadrats que tenguin, almenys, una plaça d'aparcament pròpia.

D'una banda, la batlessa Margarita Nájera va manifestar en roda de premsa dijous que «durant el matí, en general, a tot el municipi hi havia absoluta normalitat, llevat d'un parell de carrers de Magaluf i Portals, amb la qual cosa podem dir que l'èxit de la convocatòria ha estat molt baix». Aquest comentari va ser complementat ahir per fonts oficials de l'Ajuntament, que varen afirmar que «durant el dematí de dijous, a Magaluf varen tancar devers 30 comerços, concretament a dos carrers, a Palmanova, devers 10, i a Peguera, Santa Ponça i Portals, dos en cada zona, amb la qual cosa hi va haver devers 50 comerços que secundaren la convocatòria».

Aquestes xifres contrasten amb les oferides per la Federació del Comerç, que si bé no tenen caràcter oficial es basen en un enregistrament amb vídeo que varen realitzar dijous dematí perquè en quedàs testimoni. Segons Marín, «en general, pertot, devers el 80% o 90% dels comerços varen tancar, i a zones com Illetes, Magaluf, Portals i Palmanova, varen superar aquests percentatges i, fins i tot, varen sobrepassar el 95% de seguiment». Les zones que menys s'adheriren a la convocatòria, segons Fetur, varen ser Peguera i Santa Ponça.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris