algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els pagesos firmaran el conveni del camp «malgrat el xantatge de la FARB»

Veuen «interessos especulatius» en la manifestació de la patronal al Consolat

Unió de Pagesos de Mallorca (UPM) ha anunciat que el pròxim dia 27 firmarà el conveni dels treballadors del camp malgrat el «xantatge» de la Federació Agrícola i Ramadera Balear (FARB), presidida per Ferran Dameto, que ha anunciat que impugnarà l'acord. Els sindicats CCOO i UGT firmaran també l'acord. El secretari general d'UPM, Jaume Pocoví, va recordar que «a finals de l'any passat s'arribà a un principi d'acord sobre el conveni» que després va ser objecte de crítiques de la FARB, però indicà que «la firma no pot esperar més» i ressaltà que, fins que no es formalitzi, el conveni estarà a disposició dels agricultors perquè el coneguin.

«Qualsevol activitat econòmica està regulada per un conveni, que és una eina molt útil per als treballadors i empresaris del sector», afirmà Pocoví. Segons comentà, els arguments de la FARB per rebutjar el conveni col·lectiu «no s'adapten a la realitat del sector», sinó que responen a «raons especulatives i d'interès immobiliari». Així mateix, el dirigent de la UPM destacà que un grup de 40 associats a la FARB han fet pública, mitjançat un article de premsa, la seva disconformitat amb la posició que manté la seva organització». Pocoví assegurà que, malgrat l'advertència de la FARB, que recorrerà el conveni perquè considera que la UPM no està legitimada per subscriure'l, «el conveni serà d'aplicació general i, si els jutges ho decideixen després, s'aplicaria només als nostres associats».

Mas manifestà que el conveni, que preveu festivitats religioses especials per als treballadors musulmans, estableix la creació d'una comissió paritària que supervisarà les condicions d'allotjament d'aquests immigrants, mesura a la qual la FARB s'oposa. El representant de la UPM en la negociació del conveni, Rafel Dalmau, argumentà que aquest servirà, entre altres coses, per millorar els salaris dels treballadors, limitar la rotació per permetre una major especialització d'aquests i millorar les relacions entre empresaris i empleats. En relació a la manifestació amb tractors a Palma, convocada per la FARB el dia 29 contra la política agrària del Govern, Pocoví considerà «irrisori que la plantegin per defensar el sector, perquè veig més interessos especulatius en les seves reivindicacions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris