algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Dos directius i dos exadministradors de Bitel varen declarar davant el jutge

El magistrat ordenà també la intervenció de l'ordinador de Sebastià Vallori

Enrique Morey, titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma, prengué declaració dijous al cap comercial, al cap de sistemes i a dos exmembres del Consell d'Administració de Bitel, el servidor semipúblic investigat pel readreçament del correu electrònic de la Comissió Insular d'Urbanisme cap al gabinet de Jaume Matas. La Policia llegí els seus drets a les tres persones citades a declarar pel jutge.

Així mateix, el jutge ordena la intervenció de l'ordinador on treballava Sebastià Vallori, secretari personal de Jaume Matas. Era a la bústia d'aquest aparell on anaven a parar el missatges readreçats des de Bitel, en el moment dels fets presidit per Rosa Estaràs. L'exconseller delegat del servidor semipúblic, Enric Adán Acapte, atribuí el readreçament a un error sense intencionalitat per part de l'ordenant i de l'executor.

De manera deslligada del suposat cas d'espionatge politicourbanístic que investiga la Justícia, ha aparegut un entramat de relacions societàries i de contractes que vinculen Adán amb Equiof 97, empresa que cobrà 20 milions del Govern de Jaume Matas per feines de manteniment de repetidors televisius sense que existís constància documental de l'encàrrec.

El cas Bitel començà el 17 de març, quan el director general de Relacions amb el Parlament, Valentí Valenciano, descobrí el readreçament. En enviar un correu electrònic a la Comissió Insular d'Urbanisme es trobà amb la resposta que el correu de Vallori no era operatiu. Feia poc que l'Executiu havia donat de baixa aquest e-mail. Bitel, que el 1998 era el proveïdor de serveis d'Internet al Govern i al Consell, confirmà el readreçament. Aleshores es comprovà que, des d'inicis del 1998 fins enguany, tots els missatges que rebia el president de la Comissió Insular d'Urbanisme eren reenviats a l'ordinador de Sebastià Vallori, funcionari adscrit en comissió de serveis a la secretaria personal de Jaume Matas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris