cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

UM propugna la ubicació d'estudis i serveis universitaris en el centre de Palma

Considera que la presència dels joves contribuiria a animar la ciutat des del punt de vista social i econòmic

El grup municipal d'Unió Mallorquina (UM) de Palma, amb Ferran Trujillo com a regidor, ha demanat a l'Ajuntament que insti totes les administracions competents en la matèria i la Universitat de les Illes Balears (UIB) que, «de forma pausada però decidida, i amb la seva col·laboració, es creïn estudis i serveis universitaris a la ciutat, amb un augment de l'oferta de carreres i una oferta de pisos i instal·lacions per a estudiants». En un comunicat, UM considera necessari que «Palma sigui una ciutat viva i cosmopolita a la qual s'uneixin tots els col·lectius, activitats i iniciatives que la poden obrir al futur. En aquest sentit, la gent jove juga un paper decisiu».

Segons UM, «la idea de mantenir les universitats fora del que és el nucli urbà és una idea que hauria d'estar totalment superada, ja que no suposa cap benefici. Més aviat al contrari, les conseqüències d'aquest plantejament tan sols han estat perjudicials. Per resumir aquesta idea, tan sols s'ha aconseguit treure la gent jove de la ciutat. Aproximadament, quinze mil joves surten cada dia de Palma per anar a classe a la UIB, la qual cosa suposa una separació d'aquests estudiants respecte del que és el seu entorn urbà, a més dels problemes que tots coneixem referents a la carretera de Valldemossa».

Els nacionalistes afirmen que «la presència dels estudiants al campus representa que 15.000 persones deixen d'estar als carrers de Palma i, per tant, deixen de ser possibles clients de comerços. D'altra banda, en aquesta situació és absolutament impossible que es pugui crear un ambient universitari, que sí existeix, i molt notablement, a altres ciutats més petites que Palma, comptant amb una vida estudiantil de primer ordre. Aquesta vida estudiantil o ambient universitari és, per ell tot sol, capaç de revitalitzar una ciutat, capaç de donar-li la vida que li manca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris