algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Les casetes d'eines es construiran sense projecte a partir del 7 de maig

La nova Llei de Madrid consent obres d'«escassa entitat» sense control tècnic

80638

Tradicionalment, les casetes d'eines han servit de base per a la construcció il·legal d'habitatges.

El proper 7 de maig entra en vigor a nivell estatal la Llei d'Ordenació de l'Edificació (LOE), que permet petites construccions sense necessitat de presentar projecte tècnic.

Concretament, la llei fa referència a les obres «d'escassa entitat constructiva o senzillesa tècnica», sempre que siguin de nova construcció i no una reforma d'una anterior, com a exemptes de presentar un projecte signat per un arquitecte, enginyer o aparellador. Per acollir-se a aquesta excepció, a més de l'esmentada senzillesa tècnica, han de ser construccions d'una sola planta i sense ús públic ni residencial.

En el cas de les Balears, els tipus d'edificació que més podria adaptar-se a aquestes característiques són els porxos i les casetes d'eines, que tant han proliferat a les Illes durant les darreres dècades fins a convertir-se en un autèntic problema urbanístic, ja que solen servir de base per a la construcció il·legal d'habitatges residencials en sòl rústic. En tot cas, la seva proliferació ha minvat en els darrers anys gràcies a les restriccions imposades per les darreres legislacions urbanístiques.

Sigui d'una manera o de l'altra, un factor clau és la permissivitat dels ajuntaments. Si observam el comportament tradicional al respecte, els municipis grans són menys permissius, però tenen més problemes per fer controls i inspeccions de les obres mentre que els més petits tendeixen a mirar a una altra banda, malgrat que les seves dimensions territorials, més reduïdes, permetrien una vigilància més efectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris