cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Aviba proposà al consistori obtenir l'explotació de l'aparcament

L'Ajuntament no ho va acceptar perquè considerava que volien fer negoci

Les converses pel sistema d'utilització de l'aparcament de Lepanto es varen iniciar fa més d'un any, quan l'Ajuntament va decidir dur a terme la compra del solar. En aquell moment, i segons va desvelar ahir en conferència de premsa el batle de Sóller, Aviba va presentar una oferta que va ser rebutjada.

L'esmentada oferta proposava que l'Associació d'Agències de Viatge es fes càrrec de l'explotació de l'aparcament a canvi que l'Ajuntament procedís a la compra i adequació del solar. Mentrestant, Aviba assumiria el cost de personal aplicant unes tarifes que serien de 25 pessetes per persona, 1.000 per autocars associats i 15.000 pessetes per autocars no associats. A més, es pagaria a l'Ajuntament una quantitat de 25 pessetes per autocar durant un període de 30 anys.

Però, segons Joan Arbona, la proposta no podia ser acceptada, perquè es va fer sense l'assessorament jurídic municipal i, a més, la concessió d'un espai públic no es pot realitzar de manera directa, sinó mitjançant una subhasta, cosa que permetria la presentació d'altres propostes.

Per la seva banda, el consistori, després de rebutjar la proposta d'Aviba, va oferir una alternativa que tampoc no va fructificar. Aquesta consistia en el fet que el consistori compraria i adequaria el solar de Lepanto i es reservarien llocs d'estacionament per als autocars d'Aviba a canvi de 25 pessetes per persona. Es comptaria a partir d'uns càlculs previs i en cap cas no es preveia una possible concessió a l'Associació d'Agències de Viatges.

Fou a partir d'aquí quan l'Ajuntament va decidir dur a terme l'explotació de l'aparcament aplicant una taxa d'utilització pública, per tal que fos el municipi qui en sortís beneficiat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris