algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Els crítics del Psiquiàtric admeten que «les deficiències són visibles»

Acusen emperò Aina Salom de transmetre una imatge de «terror»

L'Hospital Psiquiàtric compta amb 18 metges especialistes, dels quals cinc són caps de servei i tres són caps de secció; la resta té càrrec d'adjunt a aquestes prefectures. El metge internista és el seu cap de secció; hi ha un cap del servei de neurologia per comandar sobre un altre neuròleg, en contradicció amb qualsevol norma de gestió. El sector d'infermeria és minso: 32 infermeres i infermers han de cobrir una població superior a les 200 persones. Els seus auxiliars (fins a 179) sovint han estat formats dins del mateix Psiquiàtric i no disposen de cap mena de titulació. És precisament aquest personal el que pot restar pitjor parat després que la reforma psiquiàtrica sigui encetada i els diferents pavellons de l'hospital comencin a ser «tancats». La seva manca de titulació els fa inútils per ser transferits a qualsevol altre ressort autonòmic de la xarxa sanitària.

Aquesta és just una mostra de l'actual funcionament del Psiquiàtric: l'acumulació de càrrecs intermedis sense una veritable cohesió ha estat, segons han reconegut les autoritats sanitàries, una de les principals raons perquè les gerències del Servei Balear de la Salut (Serbasa) i Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) hagin estat ocupades ara per economistes i no per metges.

Aquesta política ha suposat fins ara diverses «substitucions» al si d'ambdues entitats. Ahir, alguns dels professionals que senten amenaçada la seva permanència al Complex Hospitalari lliuraven un document en què denunciaven la perversió del Pla d'empresa aprovat l'any 1996, situació que provocà «un major deteriorament de la situació, amb ocupació d'instal·lacions pròpies (en referència a les seus de Gesma i Serbasa establertes al Psiquiàtric, amb 25.000 metres quadrats) i desviament de recursos humans i inversions als altres centres sanitaris del Complex».

Aquesta crítica arriba dirigida directament a l'exconseller Francesc Fiol. Però l'actual titular de Sanitat és l'objecte principal de les acusacions: la «cacera de bruixes» és la definició oferta per a la reordenació funcional de Gesma, «dins d'una relació de desconfiança i desautorització continuada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris