cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

«Hem de fer una lectura política de la sortida d'Els Verds del govern pitiús»

Margalida Rosselló no creu que la destitució de Buades afecti el Pacte de Govern

La destitució del conseller de Medi Ambient del Consell Insular d'Eivissa i Formentera (CIEF), Joan Buades, per part de la presidenta pitiüsa, Pilar Costa, és una «qüestió política» més que personal. Aquest matís va ser reiterat ahir moltes vegades per la consellera de Medi Ambient del Govern balear, Margalida Rosselló, que va instar tots "això és, Els Verds com a partit i el Pacte de Progrés autonòmic" a «valorar políticament» la sortida dels ecologistes del pacte pitiús. Amb tot, la consellera va remarcar que l'àmbit de la crisi era Eivissa i Formentera, on s'haurien pogut adoptar solucions polítiques «que posassin manco en perill el pacte», i que aquesta problemàtica no era extrapolable al Govern balear, tal com va tenir oportunitat de comentar ahir dematí via telefònica amb el president autonòmic, Francesc Antich.

Tot i respectar la decisió presa per Costa, la consellera de Medi Ambient va reconèixer que «no es tracta d'una situació fàcil ni per al govern de Costa ni per als Verds», entre d'altres coses perquè Buades passarà ara al grup mixt i deixarà la relació de forces entre el Pacte i el Partit Popular (PP) en un empat de sis diputats a sis. Rosselló parteix de dos paràmetres per negar l'extrapolació de la crisi pitiüsa: els dos pactes són distints en un doble sentit. D'una banda, el pacte eivissenc i formenterer té caràcter preelectoral i el Pacte de Govern autonòmic té caràcter postelectoral. De l'altra, els dos acords programàtics als quals estan subjectes les forces que integren sengles pactes són diferents. «Sempre que es compleixi el pacte global, Els Verds no tenen perquè sortir del Govern», va declarar en aquest sentit Margalida Rosselló.

I respecte de la destitució en si, la consellera l'atribueix a la conflictivitat entre Els Verds i la resta de partits del Pacte i es lamenta que s'hagi personalitzat massa en la figura de Buades. «Ja fa una setmana que hi havia un cert conflicte, però s'hauria d'haver tractat entre tots els partits», es lamenta Rosselló. «El Govern està cohesionat, no hi ha crisi ni intenció per cap de les parts que n'hi hagi», segons la percepció de la consellera ecologista, que també va anunciar ahir que en la propera reunió interinsular d'Els Verds s'analitzarà la destitució de Buades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris