cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Els comerciants no fan marxa enrere i tanquen avui les portes contra Nájera

L'equip de govern confia que la convocatòria de la Federació de Comerç fracassi

Els comerciants de Calvià han estat convocats avui per la Federació Balear de Comerç i Serveis Turístics (Fetur), que presideix Luis Marín, a fer un tancament general. Aquest acte és en senyal de protesta per l'ordenança aprovada per l'equip de govern de la batlessa socialista, Margarita Nájera, l'any passat.

Aquesta ordenança «impossibilita als comerciants que tenguin locals de menys de 40 metres quadrats a canviar d'ús o de propietat si volen continuar l'activitat», segons va explicar a aquest diari Luis Marín. A més, el president de Fetur assegura que l'ordenança exigeix «als que tenguin locals de més de 40 metres quadrats com a mínim una plaça d'aparcament si volen canviar de titularitat o d'activitat».Són aquests punts de l'ordenança que «ens han duit a prendre la decisió de convocar un tancament general al municipi».

L'Ajuntament va oferir el mes passat uns criteris d'interpretació als comerciants per tal de flexibilitzar l'ordenança, però «aquests criteris no garanteixen res, són això, criteris que segons ens han confessat des del govern municipal són interpretables avui d'una manera i demà, o més endavant, quan abandonem la protesta, d'una altra», va afirmar Marín. «Nosaltres no volem els criteris, volem que es canviï l'ordenança», va sentenciar amb to d'amenaça el president dels comerciants calvianers.

De fet, «aquest serà el primer tancament, és a dir, n'hi pot haver més, i si demà "per avui" no hi ha hagut avanços, divendres iniciarem una rebel·lió fiscal amb un compte a què els comerciants podran desviar el pagament dels imposts en senyal de protesta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris