algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Can Torró celebra el 10è aniversari i treu a passejar el Peix Fantàstic

Els caparrots nats dels personatges dels contes que els nins li han escrit acompanyaren la mascota d'aquest centre

Enguany fa deu anys que la Fundació Bertelsmann engegà la biblioteca de Can Torró d'Alcúdia. Per això, ahir, coincidint amb la Diada del Llibre, decidiren celebrar el 10è aniversari i tornaren a passejar el Peix Fantàstic pels carrers més cèntrics del nucli urbà de la ciutat emmurallada, explicà la directora del centre Victòria Vives.

A aquesta peculiar cercavila, s'hi afegiren alguns personatges de contes. Els que han nat des què el Mag Blau "un personatge que, com indica el seu nom, va vestit de blau i ve del món dels llibres" aparegué en escena per mirar d'introduir els més petits en la lectura.

El Mag Blau contà als al·lots que el Peix Fantàstic es trobava trist perquè cap altre personatge de contes no li feia companyia. Per això, demanà als escolars que escrivissin una història perquè el Peix Fantàstic no se sentís tant tot sol.

Emperò, succeí un fet inesperat: «El Llibre Fantàstic del qual surten durant les nits els personatges dels contes per fer companyia al Peix Fantàstic, un vespre es quedà buit. Un home llop entrà dins el Llibre Fantàstic per robar els personatges. Ara, emperò, els personatges de contes s'han revolucionat», explicava Alba Papini, l'al·lota que ha dirigit el taller «10 Anys del Peix Fantàstic a Can Torró». Després passava a explicar als nins i nines, que portaven els caparrots per representar aquesta història, com s'havien de moure.

«Tu has de desprendre contes i fantasia i, per això, has de caminar amb molta fantasia», li deia a Rosa Maria Sánchez que havia de participar en la cercavila duent el caparrot del Llibre Fantàstic que ella mateixa s'ha fet en el taller.

«L'home llop ha d'intentar agafar el Llibre Fantàstic, no has d'estar massa lluny», explicava Papini a Isamel Segura. Després es girava cap a la resta de nins que havien de portar caparrots per comentar-los: «I vosaltres heu d'intentar allunyar l'home llop».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris