cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Àngela Àvila obté suport mèdic en el judici contra Tabacalera

Els metges diuen que el tabac és un factor bàsic per patir una malaltia degenerativa

97340

Àvila conversa amb el seu advocat.

T. Ayuga.

El metge especialista en cirurgia vascular Pascual Lozano declarà ahir davant el titular del Jutjat de primera instància número 11 de Palma, Llorenç Crespí, que «el tabac és un factor d'aparició, desenvolupament i evolució de la síndrome de Buerger». Lozano, cap de secció de cirurgia vascular de l'hospital Son Dureta, fou citat a declarar en el judici que segueix Àngela Àvila contra Tabacalera, empresa a la qual reclama 150 milions d'indemnització.

Àngela Àvila, de 49 anys i resident a Calvià, treballava com a netejadora i durant 25 anys de la seva vida fumà dos paquets diaris de Ducados. El 1996 li fou diagnosticada aquesta malaltia, «que va trencant les artèries i si et fas una ferida passen mesos i mesos sense que es curi, fins que surt la gangrena. Em varen haver d'amputar les dues cames i, el 1998, un dit de la mà dreta», declarà als passadissos dels jutjats.

Àngela Àvila digué que «estic en aquesta cadira de rodes perquè no he tingut la informació adequada. Abans no es coneixia, però avui se sap que la síndrome de Buerger està provocada per les substàncies que té el tabac: nicotina, quitrà, amoníac i arsènic».

Aquesta dona estarà sotmesa durant tota la vida a tractaments mèdics. «No només per a la circulació de la sang, sinó també per a la depressió, els nervis. Estic prenent unes 10 píndoles diàries i s'ha trencat la meva vida, la del meu marit i dels meus fills». Àngela Àvila assegura que «amb aquesta indemnització no tindré més qualitat de vida».

El seu advocat, Jaime Bueno, explicà que ahir estaven citats dos metges de cirurgia vascular i una psiquiatra de la Seguretat Social, que atengueren Àngela. Bueno intentà contrarrestar els informes mèdics aportats per Tabacalera que vol exculpar-se de qualsevol relació de causa-efecte entre aquesta malaltia i el tabac.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris