algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

El Consell requalifica els terrenys per l'edificació de l'hospital d'Inca

Deixa de banda un article de les DOT per fer possible el nou centre sanitari

83720

Imatge d'un dels terrenys on es construirà el futur hospital d'Inca.

La Comissió Insular d'Urbanisme aprovà ahir la modificació del Pla General d'Ordenació d'Inca que permetrà la construcció de l'hospital supramunicipal, que s'ubicarà al costat de la nova via de circumval·lació.

La Comissió ha requalificat de sòl rústic a «sistema general hospitalari» el solar on es construirà el centre sanitari. Els terrenys tenen una extensió de 60 mil metres quadrats, i una superfície màxima edificable de 30.000. Es troben situats a dues finques, una de les quals és pública (de 32.987 metres quadrats) i l'altra privada (20.862), entre les carreteres de Sineu i de Santa Margalida.

Aquesta requalificació dels terrenys permetrà agilitar el procés d'expropiacions per construir les instal·lacions sanitàries. El president de la Comissió d'Urbanisme, Rafel de Lacy, va voler deixar clar, però, que amb aquesta aprovació «hem deixat de banda» les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT), cosa que podria donar lloc a futurs conflictes amb els propietaris dels terrenys afectats per les expropiacions. No obstant això, De Lacy argumenta que això s'havia fet per no retardar més el projecte. Així afirmà que «hem tingut problemes amb l'Ajuntament d'Inca per aquesta qüestió i m'agradaria no amagar-ho. Votar-nos les DOT pot ser objecte d'una reclamació contenciosa-administrativa entre els propietaris dels terrenys».

De Lacy explicà que l'article 4.2 de les Directrius d'Ordenació Territorial determina que no es podrà fer cap tipus de planejament fins que l'Ajuntament no s'hagi adaptat a les DOT. «Per part de la Comissió, però, s'apunta que als ajuntaments els costa molt adaptar-se a les normes supramunicipals. Això és una política que s'ha mantingut fins ara i que el Consell pensa que és negativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris