cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

L'Executiu intentarà que els concursos de serveis compleixen els convenis col·lectius

Treball, Economia i Hisenda crearan una comissió tècnica per combatre l'economia submergida

L'Executiu balear vol que els concursos de serveis que contractin les administracions públiques, especialment pel que fa a la seguretat privada i la neteja, compleixin els convenis col·lectius i no s'admetin rebaixes sobre la legalitat vigent.

És per aquest motiu que les conselleries de Treball, Economia i Hisenda crearan una comissió tècnica per combatre l'economia submergida, que suposa el 20 per cent del Producte Interior Brut balear, segons anunciaren ahir els seus respectius titulars: Eberhard Grosske, Pere Sampol i Joan Mesquida.

L'actuació per eradicar aquestes pràctiques il·legals en els sectors productius illencs, tindrà com a suport l'estudi que s'elaborarà pròximament per establir en quins rams econòmics es donen amb més freqüència casos d'economia irregular.

Les mesures governamentals es concentraran a ajudar els sectors productius en què incideix amb major força l'economia submergida a través de la seva optimització i regularització. Es donarà suport perquè s'estructurin aquests rams i s'impulsarà la creació de la seva respectiva associació empresarial en el cas en què no existeixi.

A més a més, es durà a terme una coordinació de l'activitat inspectora de Treball, Hisenda i l'Administració estatal, que té una paper preponderant en aquesta tasca. També, es realitzarà un control dels clients d'aquests sectors mitjançant la implantació d'un mecanisme que supervisi tots els contractes de serveis que s'efectuïn des de les administracions públiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris