algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Roig demanarà el cost de la fi del monopoli de la funerària

«El treball d'agències de la Part Forana tindrà un impacte econòmic»

El grup socialista municipal, amb Antoni Roig com a portaveu, demanarà al consell d'administració de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) que faci una valoració de l'impacte econòmic que suposarà la sentència del Tribunal Superior (TSJB) que permet a les funeràries de la Part Forana treballar a Palma sense llicència de Cort.

Segons Roig, «és de suposar que el trasllat de difunts des de centres hospitalaris de Palma a municipis de la resta de Mallorca representa una part important dels ingressos de l'EFM. Amb la sentència del TSJB, les funeràries de la Part Forana tenen moltes més facilitats per recollir difunts a Palma i traslladar-los a altres municipis. Volem conèixer l'impacte econòmic que això significarà per a l'activitat de l'EFM. No seria cap disbarat pensar que és una part grossa o un percentatge important dels ingressos d'aquest servei municipal». A més, Antoni Roig posa l'exemple del trasllat de despulles a la Península o les repatriacions de cadàvers de ciutadans estrangers, servei que podrà ser realitzat per grans companyies espanyoles o estrangeres.

Roig considera que «la sentència posa fi al monopoli de l'EFM en molts aspectes del servei funerari. El TSJB ha donat per bona l'ordenança municipal, però ha fet canviar i revisar una qüestió fonamental com és la llibertat d'operativitat de les funeràries de la Part Forana, per la qual cosa el govern municipal del PP no pot dir, tal com pretenia el tinent de batle, Joan Bauçà, que la sentència ha estat favorable als seus interessos».

L'esmentada sentència és el resultat d'un recurs contenciós i administratiu interposat per l'empresa Pompas Fúnebres de Manacor i l'Associació d'agències funeràries de les Balears contra l'ordenança reguladora dels serveis funeraris de Palma, aprovada el 24 de desembre de 1996. L'empresa presentà el recurs considerant que l'ordenança aprovada a Palma era massa restrictiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris