nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

EU es persona en el cas Bitel amb l'advocat del cas Túnel de Sóller

Grosske vol «col·laborar amb la justícia» i no descarta una futura querella

Esquerra Unida de les Illes Balears (EU) es va personar ahir en el procés judicial que investiga el suposat cas d'espionatge politicourbanístic obert en el Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma. El coordinador de la coalició d'esquerres, Eberhard Grosske, va acudir al jutjat acompanyat de l'advocat que els assessora en aquest cas, Josep Valdés, qui es va fer famós per les denúncies interposades per EU pel cas Túnel de Sóller que va acabar costant el càrrec de president a Gabriel Cañellas.

Tot i que no s'ha de descartar una futura querella, de moment els assessors jurídics d'Esquerra Unida han apostat per personar-se en la investigació. Això, segons Grosske, els dóna accés a dues coses: una, a la vista de l'expedient, i dues, a proposar diligències a efectuar pel jutjat. «És a dir, a col·laborar amb la bona marxa de la justícia», va especificar el també conseller de Treball del Govern balear.

A banda d'això, existeixen alguns «fets i hipòtesis» que han motivat aquesta personació. Grosske es va preguntar «què era el govern en els anys 98 i 99». I a continuació es va respondre a si mateix: «Un poder molt important del Partit Popular a gairebé totes les institucions». Però hi havia un «contrapoder»: el govern de progrés del Consell Insular de Mallorca (CIM), que «duia a terme endavant polítiques urbanístiques molt innovadores», afirmà.

A aquest primer fet constatable, Eberhard Grosske n'hi afegeix un de segon, igualment constatable: «El gabinet de Presidència tenia accés irregular al correu electrònic de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular». D'això, el conseller de Treball n'extreu una hipòtesi sobre la qual els advocats han muntat la personació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris