cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El Govern s'oposa a la requalificació de sòl rústic per fer-hi adossats

El director general d'Habitatge no comparteix el punt de vista del batle

El Govern balear no està d'acord en la manera com el batle de Sineu, Josep Oliver Amengual (Unió Mallorquina), diu que vol donar sortida a la manca d'habitatges de protecció oficial al municipi.

De fet, el director general de l'Habitatge de l'Executiu balear, Jaume Carbonero, s'oposa frontalment que es permeti la requalificació dels 16.000 metres quadrats de sòl rústic en sòl urbà, per permetre la construcció d'una vintena d'adossats, dels quals una part serien, segons les pretensions del batle, de protecció oficial.

La iniciativa de requalificar els terrenys rústics i convertir-los en urbanitzables va ser feta pública la setmana passada després que una promotora privada, Habitatges Sineu 2000, demanàs a l'Ajuntament el canvi de qualificació per fer els habitatges a la zona de la Torre de Can Font. El batle, Josep Oliver Amengual, no va descartar en un primer moment la idea original de la promotora, que fins i tot era de construir 52 xalets adossats.

És més, Oliver Amengual va afirmar que ho veia amb bons ulls. Així i tot, després de consultar amb els tècnics la proposta de la promotora, el nombre de possibles adossats a construir es va reduir a una vintena. En aquest cas el batle també ho veia positiu i fins i tot va arribar a afirmar que esperava que la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM) i del seu partit, Maria Antònia Munar, donàs suport al projecte.

Davant aquestes intencions, el director de l'Habitatge del Govern balear, Jaume Carbonero, va considerar que «no és acceptable de cap de les maneres que es requalifiqui sòl rústic per fer una promoció privada, a pesar de les compensacions que hi pugui haver». «Una altra cosa "prossegueix Carbonero" seria que la promoció fos de titularitat pública, i així i tot s'hauria d'estudiar quines fórmules fer servir, però en el cas que la titularitat sigui privada no és acceptable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris