algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

Pilar Costa destitueix Joan Buades com a conseller de Medi Ambient

L'ecologista havia mostrat discrepàncies en política urbanística

La presidenta del Consell Insular d'Eivissa, Pilar Costa, destituí ahir el conseller de Medi Ambient, l'ecologista Joan Buades, per les seves discrepàncies en materia urbanística. Els motius al·legats per Costa se centren en l'actitud de «deslleialtat i manca de confiança envers els altres membres de l'equip de Govern».

Costa destacà que «aquesta és la decisió més difícil a la qual he hagut de fer front des que es va constituir el pacte progressista, però no hi havia un altre remei tant des de la meva perspectiva com des de la dels altres partits que integren el pacte». Costa assegurà que la decisió era «molt madurada», i es va prendre després d'haver mantingut una reunió de quatre hores a la direcció d'Els Verds, a la qual també hi va assistir el mateix Buades.

En tot cas, sembla assegurada l'estabilitat de l'actual pacte progressita evissenc, ja que Els Verds han afirmat que «en cap cas no donarem suport al PP». En aquest sentit s'hi han pronunciat no només els representants ecologistes de les Pitiüses, sinó tambe els de Mallorca. Així, el dirigent mallorquí Jordi López explicà ahir que la situació eivissenca no té perquè afectar el conjunt del Pacte de Progrés en el Govern balear «ja que es tracta de situacions diferentes i la problemàtica d'Eivissa és molt concreta».

Qui reaccionà ràpidament va ser el president del PP balear, Jaume Matas, el qual qualificà la destitució de Buades com «manca de capacitat política dels partits que integren el Pacte de Progrés per fer establir una política comuna». Matas també indicà que «tots s'han unit per cercar una alternativa al PP, però ara veim que aquesta coalició no funciona». Per Matas «és preocupant que passin aquestes coses, però ens trobam davant una situació de clara incapacitat per governar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris