cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

El jutge rebutja els motius polítics en l'acomiadament d'un empleat de l'Ibatur

La sentència desestima com a causa la seva militància al PP, «que no ha quedat acreditada»

El titular del Jutjat Social número 3 de Palma, Godofredo Sánchez, ha desestimat les pretensions d'un extreballador de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Sebastià Rico Pons, en el sentit que la causa del seu acomiadament, produït després del canvi de Govern el setembre de 1999, no es degué a motius polítics per la seva militància al Partit Popular. Malgrat això, el jutge estima que l'acomiadament fou improcedent.

Rico presentà una demanda en la qual reclamava la nul·litat del seu acomiadament per una presumpta violació dels drets fonamentals i les llibertats públiques. L'afectat fou contractat com administratiu el juny de 1998 amb la funció d'organitzar fires i mostres i amb un sou de 291.953 pessetes brutes al mes. La relació laboral començà després d'aprovar el procés de selecció fet mitjançant una convocatòria pública d'ocupació. La relació amb l'Ibatur es perllongà fins al 17 de setembre, quan la nova direcció de l'organisme li comunicà l'acomiadament disciplinari per «minva continuada i voluntària del rendiment normal de la feina».

A la sentència, el jutge reflecteix que Rico ni aportà la carta d'acomiadament ni demostrà «l'acreditació de pertinença adhesió o simpatia envers el Partit Popular». Tampoc no avalà que hagués realitzat una activitat manifesta dins la formació política o en qualsevol institució pública, raó per la qual «no apareix cap indici de discriminació per raó ideològica política».

La resolució incideix que l'al·legació de la violació dels drets fonamentals ha d'estar substentada i no són suficients «les sospites sinó que han d'oferir-se senyals o accions que manifestin qualque cosa oculta, que sigui molt difícil de sospitar, que és imaginar amb conjectures fonamentades en les aparences». No obstant això, el jutge declara la improcedència de l'acomiadament en no haver articulat les causes en la carta d'acomiadament, en la qual imputaren a Rico «fets ambigus, que no són constitutius de la falta amb la gravetat suficient per constituir un acomiadament procedent». La sentència fixa que la causes són desproporcionades a la sanció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris