algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

El GOB exigeix al Govern que aturi el creixement urbanístic

«De res no serveix un pla de xoc per estalviar el 5 per cent d'aigua si creixem un 8 per cent», diu

68286

Miquel À. March i Pep Manchado, davant el Consolat.

T.A.

El GOB va tornar a llançar ahir una altra dura advertència al Govern balear, format pel Pacte de Progrés. «Si continuen sense fer res per limitar o aturar el creixement urbanístic, i no compleixen el que varen prometre, no quedarà més remei que sortir una altra vegada al carrer i demanar-ho com ja ho varen fer en la gran manifestació del 12-N».

Així ho va assegurar Miquel Àngel March, portaveu del GOB i Pep Manchado, representant d'urbanisme d'aquesta associació, els quals es varen desplaçar fins a la porta principal del Consolat de la Mar, seu del Govern, per fer més visible el seu malestar.

March va assegurar que el Govern «té por de comprometre's amb aquells que li varen donar els seus vots per canviar la política territorial i urbanística i apostar clarament per un desenvolupament sostenible». El portaveu del GOB afegí que aquesta falta d'iniciatives a l'hora de governar, que es tradueix també en la indecisió en l'aplicació de l'ecotaxa, la limitació dels cotxes de lloger i la política de carreteres «fa la situació insostenible».

Quan es compleixen nou mesos de Pacte de Progrés a les Balears, el Govern continua amb «una manca de definició respecte a la política urbanística. En aquest sentit, March va recordar que des de l'entrevista que el GOB va mantenir amb Antich en el Consolat, ara fa dos mesos, en la qual se li va demanar que el Pacte de Progrés fes complir les seves promeses d'aturar el creixement, «hi ha hagut vuit consells de Govern i en cap d'ells no s'han aprovat mesures que afectassin la contenció del creixement turístic i urbanístic», afirmà March.

Per contra, els problemes en matèria d'energia, aigua, infraestructures i qualitat de vida «segueixen pendents de solució», agregà el líder ecologista, i recordà que el Pacte es fonamentava en la modificació de les directrius d'Ordenació del Territori i en l'elaboració d'una nova llei «capaç d'abordar els problemes territorials i urbanístics de manera pròpia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris