algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

El Parlament refusa l'esmena a la Llei de consells presentada pel PP

Unió Mallorquina assegura que «no és la seva llei», però dóna suport al Govern

El Parlament balear va refusar ahir per 29 vots en contra i 27 a favor l'esmena a la totalitat al projecte de Llei de consells insulars presentada pel Partit Popular (PP). El diputat del Partit Popular Joan Huguet, qui es va encarregar de defensar la proposta del PP, va instar els partits del Pacte de Progrés a «retirar» el projecte i a «recuperar el consens» constitucional i estatutari. El conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcias, va acusar l'oposició d'haver presentat una «còpia» del seu projecte. Per la seva banda, els diputats d'Unió Mallorquina (UM) no intervingueren en el debat d'una llei que no consideren seva, tot i que votaren contra l'esmena del PP.

Huguet, que va qualificar el projecte governamental de «dramàtica pròrroga d'una rendició per etapes», va centrar l'oposició del PP a aquesta norma en les dues «novetats» bàsiques que presenta el nou text normatiu: el Consell Executiu i la Comissió de Govern. Segons el diputat conservador, la primera d'aquestes figures «substitueix, desplaça i desnaturalitza els òrgans representatius dels consells insulars», perquè permet que estigui format per membres no electes.

Els quatre factors en què es fonamenten tant l'esmena a la totalitat com la petició de retirada del text a debatre elaborat per l'Executiu de Francesc Antich són els següents: incorporació de les reflexions i les exigències del dictamen elaborat en el seu dia pel Consell Consultiu i la incorporació de l'anomenat Document de Menorca, datat el dia 21 de gener del 2000, quant a l'esmena; i la redacció entre tots els partits d'un nou marc bàsic de la Comunitat Autònoma i el fet que UM no senti com a seu el text "«no estan fermats per mantenir el projecte», va dir Huguet", quant a la petició de retirada.

En la rèplica, Garcias va recordar a Huguet que els dos fonaments de la nova Llei són el règim jurídic i l'organització, que permeten «definir com i amb qui es vol treballar per ser més àgil i donar una resposta ràpida als problemes dels ciutadans». «Amb la simple aplicació de la Llei de Bases de Règim Local, als consells els seria impossible gestionar les noves transferències», va afegir el conseller de Presidència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris