algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

L'Executiu ordena investigar per què i quins crèdits concedia Bitel

El servidor semipúblic deixà 85 milions a una empresa client d'Enric Adán

El Govern balear investigarà els crèdits que concedí Bitel durant l'època en què el servidor semipúblic era dirigit per Enric Adán, un home de confiança de Jaume Matas. El 12 de juliol de 1999, Baleares Innovación Telemática (Bitel) concedí un crèdit de 35 milions a Equiof 97 S.L, empresa client de Master de Inversiones Turísticas (MIT), propietat d'Enric Adán, exconseller delegat del servidor semipúblic.

Master de Inversiones Turísticas i Equiof 97 S.L. comparteixen domicili social al número 17 del carrer Femenies (Palma). Segons fonts de l'empresa d'Adán, aquest local serveix de magatzem a MIT i de seu social "s'hi rep la correspondència" d'Equiof 97. L'esmentat crèdit no era el primer que rebia de Bitel. N'havia tingut un anterior de 50 milions que serviren per crear l'empresa.

Equiof 97, que té com a objectiu social les «instal·lacions telefòniques, telegràfiques i de televisió», prestà serveis al Govern Matas. Concretament el 31 de maig de 1999 presentà a la Conselleria d'Educació una factura per valor de 17'2 milions de pessetes, sembla ser que en concepte de manteniment de repetidors televisius a Menorca i a Eivissa. L'Executiu Matas pagà la factura a Equiof el 8 de juliol de 1997. Existiren problemes jurídics per procedir al desemborsament ja que no constava que l'empresa hagués rebut cap encàrrec del Govern de Jaume Matas.

L'executiu de Francesc Antich, en qualitat de soci majoritori de Bitel, ha encarregat una auditòria dels crèdits concedits per Bitel durant el temps en què Enric Adán en fou conseller delegat. Paral·lelament ha obert una investigació per esbrinar amb exactitud quins serveis prestava Equiof 97 al gabinet que presidia Jaume Matas, el secretari personal del qual rebia, al llarg de l'esmentat periode, el correu electrònic de la Comissió Insular d'Urbanisme, presidida pel socialista Francesc Quetglas. El desviament dels e-mail es produí a Bitel el 1998 i ara és investigat pel Jutjat d'Instrucció número vuit de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris