algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El conseller de Turisme intervindrà en el conflicte dels autocars del Port

Les empreses afectades i el batle intentaren ahir apropar postures

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, anuncià ahir en conferència de premsa que intervindrà entre Aviba i l'Ajuntament de Sóller per tal que es pugui solucionar favorablement el conflicte dels autocars d'excursions. Les agències de viatge i la Federació de Transports fan comptes suprimir totes les excursions a Sóller si l'Ajuntament manté l'ordenança que obliga a pagar un cànon per utilitzar l'aparcament del carrer Lepanto del Port. No obstant això, Alomar, que s'oferí a Aviba «per posar pau», no es va voler pronunciar ni prendre una postura sobre aquest tema fins que no hagi parlat amb les dues parts implicades. En principi està previst que el proper dijous el conseller es reuneixi a Sóller amb el batle Arbona, per tractar aquest tema.

Precisament ahir matí va ser el sector empresarial solleric directament afectat per la mesura anunciada per Aviba el que es reuní amb Joan Arbona per intentar arribar a un acord amb l'Ajuntament perquè se suprimeixi o modifiqui la polèmica ordenança.

Joan Arbona mantingué una intensa reunió de més de dues hores amb el president del ferrocarril de Sóller, Josep Puig, el director d'aquesta empresa, Rafael Sierra, i el seu delegat de CCOO, Antoni Cifre; el president dels Comerciants del Port, Antoni Ruz; representants de les empreses d'excursions marítimes, Xavier Mayol i Jaume A. Aguiló; i el de la Pimem, Antoni Gayà. Per part de l'Ajuntament també hi assistiren el tinent de batle, Ramon Socias, i la regidora de Turisme, Aina de la Penya.

A la sortida de la reunió, tant el batle com els representants de les empreses manifestaren que «hi havia hagut un apropament de les postures inicials, tant per una banda com per l'altra». Batle i empreses decidiren reunir-se en els propers dies amb Aviba per tal d'intentar que l'apropament sigui amb tots els implicats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris