algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La manca de neteja dels torrents de Muro i Búger genera fortes crítiques

El batle Font titllà de fracàs la gestió de Medi Ambient i reclama solucions

Els dos grans torrents de Búger i de Muro que passen pel terme municipal de sa Pobla presenten un total estat d'abandó en molts dels seus trams ja que no han estat netejats des de l'any 98. Aquesta circumstància ha aixecat ja enèrgiques protestes per part de l'Ajuntament pobler envers la Conselleria de Medi Ambient. Segons ha explicat el batle, Jaume Font, cada any el Govern netejava els llits dels torrents de Mallorca i hi feia diferents actuacions d'infraestructura mitjançant un programa anomenat «Costa i Costes».

Aquest pla preveia l'adjudicació de neteges i diferents obres dividides en paquets que oscil·laven entre els 25 i els 30 milions. L'exconseller Miquel Ramis deixà aquests projectes corresponents a l'any 99 sense adjudicar. Font relata que «a començaments del passat mes de desembre la nova consellera, Margalida Rosselló, atorgà les obres a cinc empreses diferents tot i que mantingué el termini inicial d'execució de les feines i que fixava que havien d'estar enllestides abans d'acabar l'any». Totes les empreses adjudicatàries demanaren pròrrogues ja que no tenien temps material per fer l'obra en els terminis fixats.

La Conselleria emperò denegà aquestes pròrrogues i tornà enrere la subhasta ja que cap de les empreses no havia complit amb el contracte. Font no entén aquest procediment i reclama una inversió al municipi d'almanco 80 o 90 milions de pessetes per arreglar els torrents tal com tenia previst executar l'anterior Govern. En aquests moments alguns dels trams dels torrents de Muro i de Búger, sobretot, a la zona més propera a l'Albufera, presenten un aspecte totalment deixat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris