muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

'Faré servir l'excel·lent relació amb Insalud per negociar les competències'

J.Domènech, nou gerent de Serbasa, lluitarà per una dotació econòmica «justa»

El nou gerent del Servei Balear de la Salut (Serbasa), Joan Domènech, farà servir les seves «relacions excel·lents amb Insalud» per tal de procurar que les negociacions per al traspàs de competències plenes en matèria sanitària siguin «beneficioses per a les Illes», això implica, emperò, la vindicació d'«una assistència digna i un finançament just». Domènech recordà que de cada 100 pessetes invertides en sanitat a les Illes, Insalud just n'aporta 35, i aquesta situació haurà de ser modificada, digué.

Les paraules del nou gerent "qui fou nomenat divendres pel Consell de Govern en substitució d'Adolfo Marqués, a instància de la consellera de Sanitat, Aina Salom" anuncien un canvi d'orientació en les converses amb Insalud pel traspàs de competències, tot i que la consellera Salom desmentia ahir aquesta possibilitat, més enllà d'un enfocament de caire econòmic. Salom dedicà paraules d'elogi i agraïment a Adolfo Marqués.

La màxima responsable de l'ordenació sanitària recordà, en aquest sentit, que Insalud encara no ha convocat la Conselleria per definir la cartera de serveis de l'hospital de Son Llàtzer, de la qual depèn en bona mesura el destí del Complex Hospitalari de Mallorca (Hospital General, Joan March i Psiquiàtric) a més dels dos hospitals privats sense ànim de lucre (Creu Roja i Sant Joan de Deu) que actualment reben finançament parcial d'Insalud.

En relació a la represa de converses amb Insalud pel traspàs competencial, Salom digué tenir constància «per la revista Diario Médico que Insalud ha remès una carta» a la Conselleria. La carta, emperò, encara no ha estat ingressada al registre i, en conseqüència, la situació d'impàs continua sense modificació; ningú no espera canvis de cap casta fins que el nou Govern central s'haurà constituït i es coneguin els nous interlocutors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris