algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Treball intensificarà les inspeccions a les empreses de neteja i seguretat privada

El Govern vol evitar la competència deslleial i la pràctica de l'economia submergida

La Conselleria de Treball intensificarà les tasques d'inspecció sobre les empreses de la neteja i seguretat privada, malgrat que no es descarta que aquesta actuació s'ampliï a altres sectors, per impedir els casos de competència deslleial dels que incompleixen amb les seves obligacions amb Hisenda i Seguretat Social. El conseller de Treball, Eberhard Grosske, realitzà aquest anunci després d'haver participat, durant la matinada del diumengue, en les negociacions entre sindicats i patronal de la neteja que finalitzaren amb la desconvocatòria de la vaga prevista inicialment fins al dia 20.

Grosske digué que aquestes pràctiques fraudulentes no són tan sols una qüestió d'Hisenda i Seguretat Social, sinó «un problema social de distorsió de les relacions laborals que impedeixen la solució de qualsevol conflicte». El titular de Treball anuncià que aquesta setmana mantindrà una reunió amb els consellers d'Hisenda, Joan Mesquida, i Economia, Pere Sampol, per prendre mesures davant les empreses que competeixen de manera irregular, a les quals qualificà de «càncer».

«Existeixen sectors amb convenis col·lectius clarament millorables, però els empresaris tenen dificultats greus per escometre els avanços cap als seus treballadors per la pressió de la competència irregular», assenyalà Grosske, que fixà el sector de la neteja i també de la seguretat privada en què més predomina aquesta situació. Eberhard Grosske indicà que les conclusions d'aquesta reunió entre els tres consellers les faran arribar a la Delegació del Govern per tal que actuï dins la seva competència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris