algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

L'ORA s'aplica a Cala Major fins al 31 d'octubre, però podria ser permanent

La mesura afecta el tram del carrer Joan Miró entre l'hotel Nixe Palace i Cala Nova

El tinent de batle de Governació, Circulació, Trànsit i Recursos Humans, José Manuel Sierra, assistí ahir al primer dia de funcionament de l'ORA de Cala Major, concretament en el tram del carrer Joan Miró comprès entre l'hotel Nixe Palace "confluència amb el carrer Gavina" i el límit del municipi, a l'escola de vela de Cala Nova. L'aparcament tarifat afectarà un total de 143 places d'aquesta via.

La mesura ja s'aplicà fa dos anys, de manera experimental, durant els sis mesos de temporada turística alta. També enguany, l'ORA funcionarà només fins al proper 31 d'octubre, encara que abans es decidirà, d'acord amb veïns i comerciants, si queda definitivament implantada. L'any passat, l'ORA no s'aplicà a Cala Major per decisió personal del batle, Joan Fageda, davant la proximitat de les eleccions municipals, que se celebraren el 13 de juny, ja que no volgué donar un contingut polític a la mesura.

Sierra apuntà que «en qualsevol decisió, sempre hi ha gent a favor i en contra, per la qual cosa serà en acabar la temporada turística quan decidirem si l'ORA és definitiva a Cala Major. Així i tot, s'ha de tenir en compte que, a l'hivern, la situació del trànsit i de la disponibilitat d'aparcaments no és tan conflictiva en aquesta zona. En tot cas, haurem de mirar per l'interès general».

El tinent de batle indicà que «l'Ajuntament està estudiant l'aplicació de l'ORA a altres zones que ara no la tenen, com trams dels carrers Aragó i Luca de Tena i la plaça Pere Garau, perquè així ens ho demanen els veïns i comerciants. Tot dependrà dels resultats de l'estudi de mobilitat, que estarà enllestit en 8 o 10 mesos. De moment, consideram que l'extensió de l'ORA a Palma és actualment suficient. És per això que una ampliació ha d'estar degudament justificada, tant per la regulació del trànsit com pels interessos de veïns i comerciants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris