cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

El PP acusa Mayol de ser el «fosser» del camp illenc

El conseller diu que Font «fa demagògia, manipula l'opinió dels agricultors i cerca desprestigiar el Pacte de Progrés»

El president de la junta insular mallorquina del PP, Jaume Font, acusà ahir el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, de ser el «fosser» del camp illenc per la manca de solucions polítiques i el retard de les alternatives davant de la «greu sequera» que afecta l'Arxipèlag.

Font va recriminar Mayol que «hagi enganat públicament els agricultors d'aquesta terra una vegada més» en presentar un pla de xoc contra la sequera de quinze mesures, pressupostat en 1.000 milions, quan «en realitat» 500 milions formen part d'un acord amb l'Estat de 9.000 milions per a la depuració d'aigües que «va aconseguir l'anterior Govern del PP».

El PP «no vol fer demagògia ni posar pals a les rodes», però «estam preocupats» per l'actitud del conseller d'Agricultura davant de la problemàtica de la sequera, que ha estat la d'«amagar el cap davall la terra com els estruços», va sostenir el diputat del PP i batle de sa Pobla. Les mesures anunciades són «insuficients» i haurien d'haver estat estudiades amb els agricultors el gener passat, va defensar Font, qui a continuació va assegurar que els treballadors del camp «han perdut la confiança i la credibilitat» en el conseller.

Per una altra banda, el conseller Mayol va rebutjar les crítiques expressades pel president del PP de Mallorca, Jaume Font, sobre el pla de xoc contra la sequera del Govern.

«Font no ha demanat a la Conselleria el pla», assenyalà el conseller, qui afirmà que el dirigent del PP «manipula l'opinió dels agricultors» perquè «el seu interès és només desprestigiar el Pacte de Progrés». En aquest sentit, Mayol va anar més enllà quan va afirmar que el PP «està fent demagògia sobre un tema tan delicat com és el de la sequera», i reclamà als populars «més rigor i responsabilitat».

«No tot el pla de la sequera són ajudes extraordinàries, però el Govern ha fet un esforç important per incrementar-les», afegí el conseller, que no descartà elaborar un nou programa per pal·liar la falta de pluges si la situació continua després de l'estiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris