algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

El Govern espera el desbloqueig del borsí després d'una altra sentència favorable

La jutgessa del Contenciós 1 torna a imposar les costes a la Plataforma d'Interins per «temeritat i mala fe»

La titular del jutjat Contenciós número 1 de Palma, Carmen Frígola, ha desestimat el recurs de la Plataforma d'Interins contra l'ordre del conseller d'Interior que regulava el procés del borsí d'interins de l'Administració autonòmica. Com ja va succeir amb un recurs anterior, en aquell cas resolt per la jutgessa del Contenciós 2, Maria Àngels Berrocal, es tornen a imposar les costes a la Plataforma «per haver actuat amb temeritat i mala fe», i més «ponderant les conseqüències que aquesta impugnació ha comportat».

El titular d'Interior, Josep Maria Costa, confia que en «pocs dies» el mateix jutjat resolgui l'acte que bloquejà la contractació dels interins que havien aprovat els exàmens, ja que la setmana passada presentà un recurs basat en les necessitats de l'Administració de donar un servei de qualitat als ciutadans i també es basa en la sentència del Contenciós 2, que confirmà l'ordre del conseller.

Malgrat això, Costa no descartà la possibilitat «d'esperar a la finalització del procés», fet que implicaria dilatar encara més la paralització de contractes, en el cas que la jutgessa opti per conèixer la resolució definitiva de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears, òrgan superior al qual pot recórrer la Plataforma.

El conseller d'Interior destacà que, fins al moment, la Plataforma ha presentat tres recursos contra el procés del borsí d'interins: per una suposada vulneració dels drets fonamentals, que fou desestimat; contra l'ordre del conseller, que també s'ha resolt a favor del Govern i, finalment, contra la convocatòria de les proves, que ha suposat la paralització de les contractacions, fet que queda per resoldre.

Per l'Executiu autonòmic, els tres aspectes fonamentals de la sentència són la confirmació del sistema de desempat en les puntuacions, que afavoreix els majors de 45 anys o els que estan en situació d'atur. La jutgessa fixa que són criteris ja prevists en la legislació social, per protegir els col·lectius més desfavorits. «Uns criteris "assenyala la resolució" que han d'aplaudir-se».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris