algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

El creixement urbanístic dels nuclis de població es fixarà en 100.000 m2

La Sala fa una revisió de Normes Subsidiàries per adaptar-les a les DOT

L'Ajuntament d'Artà vol delimitar el creixement urbanístic en uns 100.000 metres quadrats pel que fa als nuclis d'Artà i la Colònia de Sant Pere. Així ho va explicar ahir el delegat d'Urbanisme a l'Ajuntament d'Artà, Jaume Guiscafré (IA), qui està fent feina amb la redacció de la revisió de les Normes Subsidiàries (NS) per adaptar-les a les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT), tot i que va destacar que «aquesta no és encara la resolució definitiva, si bé volem que el creixement urbanístic estigui bastant controlat i sostenible».

El regidor Guiscafré (IA) va explicar que «l'avanç de planejament és el pas previ a la revisió de les Normes Subsidiàries que es varen aprovar l'any 1992». L'adaptació de les NS a les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT), «implica un canvi de terminologia i la delimitació del sol urbà i urbanitzable pel que fa al creixement dels nuclis d'Artà i la Colònia de Sant Pere», explica Guiscafré. La intenció del delegat d'Urbanisme és redactar l'avanç de planejament urbanístic de manera totalment consensuada amb els portaveus dels distints grups polítics de la corporació municipal. De fet, ja hi ha hagut algunes reunions sobre aquest tema i «en principi hi ha hagut consens», apunta Guiscafré.

D'altra banda, existeix una àrea molt grossa classificada com Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) que inclou les muntanyes, una part de Betlem i Es Canons, «que s'haurà d'introduir dins la revisió de les Normes Subsidiàries», segons Guiscafré. Guiscafré va manifestar que «la part que ens durà més feina serà la de consensuar la línia d'actuació dins sol rústic, ja que en aquest apartat hi ha una sèrie de discrepàncies entre els partits». També es pretén revisar les edificacions a possessions i a les muntanyes perquè aquestes no puguin caure en la degradació i regular tot el relatiu en aquest aspecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris