cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Can Gelabert obre les portes al poble

El batle, Salvador Cànoves, vol que Can Gelabert sia senyera de la cultura a l'Illa

El casal de Can Gelabert fou inaugurat amb la intenció de convertir-lo en un gran centre difusor de la cultura de les Illes. L'acte va comptar amb un espectacle de dansa i teatre que va fer una simbologia del procés de construcció del casal i el que representarà al llarg dels anys per la societat.

El batle de Binissalem, Salvador Cànoves, va destacar que al Casal Gelabert s'ajuntaran els quatre pilars del poble: vi, arquitectura, literatura i pintura/música. Cànoves també va aprofitar per fer una semblança de l'edifici aprofitant els poemes de Llorenç Moyà.

A l'acte acudiren la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, el conseller de Cultura, Damià Pons i la vicepresidenta del CIM, Maria Antònia Vadell.

El projecte d'aquest centre va començar l'any 1982, quan l'Ajuntament va decidir adquirir el casal per uns 10 milions de pessetes. Més tard, al 1986, es varen iniciar les obres de restauració consolidació de l'edifici. A aquesta obra es varen destruir algunes pintures d'estil pompeià. Més endavant es varen rehabilitar algunes de les pintures.

Al 1995 començà a ser redactat el projecte definitiu, que durà dos anys. Les obres foren adjudicades al 98 i s'ha inaugurat enguany.

El casal de Can Gelabert s'ha convertir en un edifici futurista i multidisciplinari des de el punt de vista cultural. Al llarg dels seus tres pisos s'han habilitat diverses aules formatives, sales d'exposicions i aules de música insonoritzades, que faran que sia un punt de referència dins el món de les arts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris