algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El sector de la neteja aconsegueix un augment salarial i desconvoca la vaga

Acorden increments del 3'5% per a 1999, del 4% per al 2000 i del 4'5% per al 2001

Els treballadors del sector de la neteja de les Balears varen donar ahir per finalitzada la vaga iniciada el passat divendres en aconseguir millores salarials fins el 2001, i després que es ratificàs per la pràctica totalitat dels vaguistes l'acord tancat la passada matinada entre sindicats i patronal.

Quasi la totalitat dels 500 empleats de la neteja reunits ahir a la seu de CCOO de Palma votaren a favor d'aquest acord, que recull augments salarials del 3'5 per cent per a 1999, del 4 per cent per al 2000 i del 4'5 per cent per al 2001.

A més, els empresaris s'han compromès a apujar en tres anys un 0'8 per cent el sou del personal de neteja per igualar-lo al dels peons especialistes, a més de recuperar-se la clàusula d'antiguitat.

«Ja no sou fregadores, sou treballadores», els va cridar durant l'assemblea a les netejadores el secretari d'organització d'UGT, Manuel Pelarda, després que donassin el vistiplau a aquest acord, que estableix una paga lineal de 50.000 pessetes corresponents al passat any.

Els termes d'aquest acord varen ser ratificats pels treballadors convocats en aquesta vaga per CCOO, UGT i USO i que va provocar com a conseqüència que l'aeroport de Palma s'omplís de fems i que no hi hagués carros per a les maletes, que varen ser retirats en prevenció d'algun incident, fet que molestà els milers de turistes.

Des de CCOO, el secretari d'acció sindical, José Navarro, opinà ahir que «encara que no és el millor dels acords, sí que resulta satisfactori» per als 4.000 treballadors del sector, dels quals el 90 per cent són dones. Per altra banda, Navarro va defensar que aquest conveni «obri noves vies per a la firma» d'acords en altres sectors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris