algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La Policia 2000 i l'alt nivell de vida, principals causes de la baixada de la inseguretat

La petita delinqüència minvà un 10 per cent a la ciutat

És un fet, ben fonamentat per les estadístiques del Cos Nacional de Policia, que l'índex de delinqüència ha minvat considerablement a Palma. Les darreres xifres n'especifiquen un 10 per cent manco. La gent es troba més segura al seu barri, però tot i això cal anar amb els ulls ben oberts.

A l'hora d'analitzar les causes d'aquesta baixada, és inevitable recordar la bona tasca, des del punt de vista estadístic si més no, del nou projecte de la Policia 2000, que ha permès un acostament considerable entre el policia i el veí del barri de la ciutat. La presència d'agents s'ha intensificat de manera considerable a cada barriada. Els barris han estat dividits per zones, i a cadascuna s'ha assignat un Mòdul Integral de Proximitat que permanentment vigila la zona.

Per aquesta baixada de la inseguretat ciutadana, emperò, existeixen altres causes. Una d'elles és l'alt nivell de vida que gaudeixen els veïns de Palma. Aquest ha fet que desaparegui la figura del delinqüent empès per la marginalitat. La pràctica totalitat dels individus detinguts són habituals. És gent que té un ampli historial delictiu i que molts de cops ho fan per plaer. La gran xacra en aquest punt és la droga. La cocaïna i l'heroïna continuen guiant la carrera delictiva d'un bon nombre d'individus. Un clar exemple d'aquest punt es pot veure en els conegudíssims germans Hernández Gual. Juan Manuel i José Antonio, de 18 i 16 anys, eren marginats de la societat i per aquest fet començaren a robar. Però ara ja ho fan per la seva addicció a la cocaïna, segons ells mateixos asseguraren fa poc a la premsa. Actualment, segons afegiren, han tingut la possibilitat de fer feina en un parell d'ocasions, sobretot com a peons en obres de construcció, però la peresa els ha pogut.

Tot i això, sembla que els únics que no entren de ple en aquesta tònica general de la baixada dels actes delictius a Palma són els menors. Diàriament tenim notícies de robatoris amb violència, amenaces i fins i tot violacions protagonitzats per gent jove, molt jove. És precisament sobre aquest col·lectiu sobre el qual s'han d'aplicar mesures a fi d'impedir que s'incrementi la delinqüència juvenil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris