algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Patronal i sindicats comencen a negociar la desconvocatòria de la vaga de neteja

Bloquejaren les cartes d'acomiadament i els treballadors feren net part de l'aeroport

97884

Una sindicalista retira part de la brutor acumulada a l'aeroport.

J. Serra.

El director general de Treball, Fernando Galán, el secretari general d'aquesta Conselleria, Pere Mascaró i el gerent del Tamib, Pere Aguiló, reuniren ahir a les 21.00 hores els tres sindicats i la patronal de neteja per tal d'arribar a un acord que desconvocàs la vaga, prevista inicialment fins al proper dia 20.

Com a senyal de bona voluntat, els sindicats es comprometeren a netejar part de l'aeroport de Son Sant Joan, especialment els lavabos, i la patronal acceptà bloquejar les cartes d'acomiadament que, tal com anuncià públicament durant el matí d'ahir, enviaria als treballadors que havien incomplit els serveis mínims.

Els representants sindicals no ho tingueren gens fàcil per convèncer els treballadors per tal que respectassin els mínims a Son Sant Joan i als hospitals, perquè no entenien la raó de posar-se a treballar sense una oferta seriosa de la patronal. Manuel Pelarda, d'UGT, declarà que en cas que la reunió fos «una presa de pèl», l'aeroport acabaria convertit en un autèntic abocador. Els sindicats també criticaren que l'exdiputat del Partit Popular, José Ramón Orta, fos un dels assessors de la patronal en les negociacions.

El portaveu de l'Agrupació Balear de Neteges, José Antonio Ruíz Jiménez, havia avançat que les empreses decidiren acomiadar els vaguistes que havien incomplit voluntàriament els mínims, així com també denunciar davant els jutjats «els inductors d'un incompliment escandalós, intransigent, flagrant i greu».

Els portaveus dels tres sindicats contraatacaren aquesta decisió de la patronal durant l'horabaixa, després que el matí es manifestaren a l'aeroport de Palma i, igual que el passat divendres, llançaren les papereres i embrutaren la terminal d'arribades de Son Sant Joan amb paper higiènic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris