nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

El Govern controlarà la qualitat de les ajudes a les cases balears a l'estranger

Mantindrà els compromisos adquirits per a infraestructures i activitats

El Govern controlarà la qualitat de les ajudes a les cases balears a l'estranger i s'imposarà el criteri d'organitzar-les des de les Illes, malgrat que aquesta opció «requereixi més temps i energies, però també demostra que tenim un projecte», informà ahir el director general de Relacions Institucionals, Pere Fullana.

Fullana explicà ahir als 20 representants que assistiren al Consell de Comunitats Balears a l'Exterior, que s'ha celebrat a Palma durant dos dies, que el Govern respectarà els compromisos adquirits pel PP quant a manteniment de les seus i infraestructures, així com les activitats, «fet que ha contribuït a dissipar el clima de desconfiança que s'havia generat». Pere Fullana detallà ahir el pla d'actuació del Govern envers les cases, que preveu deu mesures entre les quals destaquen que cap d'aquestes institucions no es quedi sense seu i la promoció de les activitats de dinamització cultural.

La formació serà un dels pilars essencials d'aquesta política, que es realitzarà mitjançant vídeos i cursos, com ara un d'autoaprenentatge de català que disposa d'un manual i cintes per tal que pugui estar a l'abast de qualsevol interessat. Fullana destacà la implicació de quatre direccions generals per tal de desenvolupar aquestes actuacions: Cultura, Política Lingüística, Cooperació i Joventut. A més, també la UIB, a través de la Càtedra Iberoamericana, participarà en plans de formació d'àrees específiques en matèries com hostaleria, turisme i idiomes.

La Universitat i Govern també treballaran plegats per tal de concedir beques a universitaris d'un mes o quinze dies. Per altra part, la Direcció General de Joventut realitzarà programes específicament juvenils en els quals també s'inclouen els intercanvis amb famílies.

El director general de Relacions Institucionals assenyalà que l'Operació Enyorança serà una altra herència del Partit Popular que el Govern respectarà, però minvarà el nombre de persones que podran viatjar a les Illes de 200 fins a 50. Els representants de les cases demanaren també la visita, al llarg de la legislatura, d'autoritats illenques, per tal que els emigrants i els responsables polítics puguin conèixer-se de més a prop.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris