algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Aires de Monti-Sion, 25 anys d'història a la recerca de la cultura popular

L'Agrupació folklòrica porrerenca celebra enguany el vint-i-cinquè aniversari

La història de la cultura popular de la vila de Porreres, sense dubte, ha caminat paral·lela a l'experiència de l'agrupació folklòrica Aires de Monti-Sion que enguany celebra el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació, tirant «la casa per la finestra amb una gran quantitat d'actes».

A hores d'ara, són un total de 43 integrants de l'agrupació folklòrica que, dia rere dia, lluiten per la recuperació i conservació dels antics balls de la pagesia mallorquina. «Hem tret a la llum alguns balls ancestrals que s'havien oblidat de la memòria col·lectiva. Les mateixes, el fandango mallorquí, el copeo matancer, el bolero de Sant Pere i fins i tot, Una rosa en cada galta, mateixa autòctona porrerenca, en són alguns exemples», explicà Francisca Lliteres, presidenta d'Aires de Monti-Sion.

Al llarg d'aquests 25 anys, moltes són les activitats que han promogut els integrants de l'entitat cultural, però «el més important és que hem aconseguit despertar l'afecció pel folklore mallorquí entre petits i grans», manifestà Catalina Sastre, una de les més veteranes dins Aires de Monti-Sion.

Per deixar constància dels 25 anys d'història d'Aires de Monti-Sion, s'han organitzat activitats per als propers mesos. El proper dia 29 d'abril s'inaugurarà una exposició fotogràfica sobre la trajectòria de l'entitat. A més, es lliurarà el premi del concurs de logotips en motiu del 25è aniversari. La gran festa se celebrarà el dia 30 a Monti-sion.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris