algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Munar: «Estic convençuda que amb aquesta Guia aprendrem coses noves»

L'acte de presentació de la publicació va congregar divendres nombrós públic

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va afirmar que «estic convençuda que tots aprendrem alguna cosa nova de Campanet llegint la Guia». Aquestes paraules les va dir Munar durant l'acte de presentació de la Guia de Campanet, editada pel Grup Serra i subvencionada pel Consell de Mallorca. La publicació és el número tretze de la col·lecció «Guies dels pobles de Mallorca».

Però abans de la intervenció de Munar, que va cloure l'acte, el batle de Campanet, Francesc Aguiló, va donar la benvinguda als presents i va agrair al Grup Serra i al Consell la tasca que duen endavant que «permet gaudir d'una publicació que no és només per als turistes sinó també per a la gent de Campanet i de l'Illa». Igualment donà les gràcies als autors, Pere Rayó, Miquel Vives i Antoni Ordines, per la tasca feta.

Després del batle va intervenir Margalida Tur, coordinadora de les publicacions. Tur va deixar clar que «ha estat un plaer fer feina amb Rayó i Vives ja que han aportat molta d'informació de la vila i a més és important comptar, per fer les guies, amb els historiadors locals». Tur va explicar com el Grup Serra, després de fer la Gran Enciclopèdia de Mallorca, es va plantejar fer unes guies que tinguessin un caràcter divulgatiu i a la vagada de rigor històric. Els recorreguts que les publicacions descriuen posen de relleu el patrimoni històric i artístic de cada poble.

Pere Rayó, autor de la part patrimonial, dels recorreguts per la vila i la rodalia i les descripcions dels llogarets, esglésies i possessions, volgué remarcar també el caràcter divulgador que tenen les guies. «Això permet donar a conèixer els aspectes geogràfics, històrics, artístics i populars dels pobles». En segon lloc posà de relleu l'interès didàctic de les publicacions, «ja que sovint les empren professors i alumnes de les escoles per estudiar els municipis de Mallorca». Rayó va cloure la seva intervenció dient que «si en acabar de fer una passejada pel poble heu descobert alguna cosa nova, crec que valia la pena donar a conèixer la vila de Campanet i el seu entorn».

Miquel Vives, que ha fet la tasca de descriure les coves, les llegendes, els personatges, les festes i els serveis, va dir que la seva tasca ha estat la més agraïda ja que són els aspectes que traspuen els detalls més humans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris