algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Transports proposa sancions més dures als taxis 'pirates' de l'aeroport

La Conselleria té 20 dies per resoldre el conflicte entre Palma i la Part Forana

Entre les propostes de la Conselleria de Transports per resoldre el conflicte dels taxistes de Palma i la Part Forana per l'ús de l'aeroport, es troba l'increment de sancions als intrusos o pirates. Els taxistes de Palma associats a Pimem, que són la gran majoria d'aquest col·lectiu, desconvocaren el passat dimecres la vaga convocada per al Divendres Sant i el Diumenge de Resurrecció. La decisió fou presa després de la reunió mantinguda a la Conselleria amb el mateix conseller, Josep Antoni Ferrer; el director general, Joaquín Rodríguez; els taxistes de Caeb i de la Part Forana; CC OO i UGT.

Els taxistes de Palma no aturaran els dos dies inicialment prevists perquè els de la Part Forana s'han compromès a no recollir passatgers a l'aeroport fins a principi de maig, termini que s'han donat totes les parts per regular l'activitat a Son Sant Joan no només dels taxis, sinó també dels cotxes de lloguer il·legals. Fou el conseller qui demanà als conductors de la Part Forana que no treballin a l'aeroport en aquests 20 dies, en espera de resoldre els conflictes plantejats. Els taxistes de fora de Palma acceptaren.

Com es recordarà, els taxistes de Palma convocaren inicialment l'atur en comprovar que un decret estatal permet els de la Part Forana recollir passatgers a les instal·lacions aeroportuàries, sempre que sigui amb una contractació prèvia.

Totes les parts acordaren que s'incrementarà el nombre d'inspeccions a Son Sant Joan. En aquest sentit, la Conselleria demanarà la col·laboració de la Delegació del Govern central, Aena (com a ens gestionador de l'aeroport) i de l'Ajuntament de Palma per fer més efectiu el control sobre els taxistes i cotxes de lloguer pirates, i sobre el compliment de les condicions d'operativitat per evitar activitats il·legals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris